Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első Evangélikus Jótékonysági Bált Bobán

Nagy sikerrel valósult meg egy széleskörű összefogás eredményeként az első Evangélikus Jótékonysági Bál Bobán a Reményik Sándor Evangélikus Iskola Bobai Tagintézménye, a helyi evangélikus óvoda és a település gyülekezete szervezésében február 15-én, szombaton, a Művelődési Házban.

„Bálunknak több célja is van. Egyrészt a hétköznapok rohanása közt jó megállni, oldottabb hangulatban beszélgetni, szórakozni; másrészt kiváló alkalom ez a rendezvény arra, hogy a helyi gyülekezet tagjai, a szülők, az óvoda és az iskola pedagógusai szorosabb, együttműködőbb kapcsolatot építsenek - mondta Kurucz Krisztina, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola bobai Tagintézmények vezetője.

A bál fővédnöke, a Magyarországi Evangélikus Egyház Nyugati (Dunántúli) Egyházkerületének felügyelője, Mészáros Tamás, megnyitó beszédében úgy fogalmazott „A bobai evangélikus iskolának országosan is jó híre van, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.”

A teltházas esemény belépőjegyeiből, támogatói jegyekből, felajánlásokból, valamint az eladott tombolák árából származó több mint fél millió forintnyi bevételt teljes egészében a „Gyermekeinkért, a bobai iskoláért és óvodáért Alapítvány” javára ajánlották fel a szervezők, amelyet a tehetséges gyermekek támogatására, jutalmazására, valamint kirándulások szervezésére és eszközfejlesztésre fordítanak.

A résztvevők között ott volt Rostáné Piri Magda Esperes Asszony, Gregersen-Labossa György, a szombathelyi evangélikus gyülekezet lelkésze, az intézmény fenntartója, valamint Sátory Károly az intézmény igazgatója és Mórocz Zsolt egyházmegyei felügyelő is. „A visszajelzések nagyon pozitívak, a fantasztikus báli hangulat is arról árulkodott, hogy egy igazán színvonalas rendezvényt sikerült tető alá hoznunk. Jövőre folytatjuk!” – fogalmazott Kurucz Krisztina.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács