Kenus táborban Kimle-Novákpusztán

Iskolánk tanulói július 13. és 18. között kenus táborban vettek részt Kimle – Novákpusztán a Szigetköz Kempingben.

Tanulóink már megérkezésükkor aktívan részt vettek a sátrak felállításában és megismerkedtek a tábori élet szabályaival. A felszerelésük (mentőmellény, evező) átvétele után elsajátították a mentőmellény használatát és a kenuzás alapjait. A mentőmellényes úszást kiemelten gyakorolták. Mindezek után kenukba osztották őket és rövid szakaszokon gyakorolhatták azt, amit az oktatáson hallottak. A hajók legénysége innentől fogva már állandósult. Kialakultak a szerepkörök, hogy ki a kormányos, az első evezős és az evezősök.

Ahogy múltak a napok egyre több időt töltöttek a Mosoni-Dunán és egyre messzebbre vitt az útjuk.  Az ügyesebbek már egyedül is irányíthatták a hajóikat, természetesen oktatóik felügyelete mellett.

Elhajóztak Taka Tuka szigetére, ahol egy kisebb kirándulást tettek. Gyalogtúrát tehettek a szomszédos Kimlére, ahonnan már kenuikkal térhettek vissza. Hédervárra hajózva megtekinthették az első Magyarországra érkezett krumplibogár emlékére emelt szobrot és a Kont fát.

A jó időt kihasználva tanulóink fürödhettek a Mosoni-Dunában, de rossz idő esetén sem bosszankodtak, mert ekkor a társasjátékok vették át a főszerepet.

A tábor utolsó napján, régi hajós hagyomány szerint felavatták az újdonsült evezősöket és egy kormányost.

Mint minden estét, az utolsót is tábortűzzel zárták le. A táborban mindvégig remek hangulat uralkodott.

A tábor megszervezéséért és lebonyolításáért köszönetet mondunk Soós Imre és Asbóth Szabolcs táborvezetőnek. Az utaztatás lebonyolításáért pedig a Lakos Ádám Evangélikus Szeretetszolgálatnak és Kamond Község Önkormányzatának tartozunk köszönettel.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács