Örömötöket senki sem veheti el tőletek!

2023. május 13-án került megrendezésre Bobán a művelődési házban a 2. Evangélikus Jótékonysági Bál. A rendezvényen közel 80 vendég vett részt, akik a színvonalas műsor után közös vacsorával ünnepeltek. Ezt követően zene és tánc, 23 órakor pedig a tombolasorsolás vette kezdetét. Jó hangulatú, igazán közösségformáló rendezvényt tudhat maga mögött a Gyermekeinkért, a Bobai Iskoláért és Óvodáért Alapítvány. Ezúton is szeretettel köszönünk meg minden segítséget, amellyel a szervezés és a megvalósítás során hozzájárultak a 2. Evangélikus Jótékonysági Bál sikeréhez!

2020 februárjában rendeztek először Evangélikus Jótékonysági Bált a Gyermekeinkért, a Bobai Iskoláért és Óvodáért Alapítvány javára Bobán. Az első bál sikere hozta magával az igényt arra, hogy a bál minden évben megrendezésre kerülhessen. Nem ismeretlen azonban az a körülmény senki számára, hogy a Covid-19 járvány rányomta bélyegét minden közösségi megmozdulásra is, hiszen 2021-2022-ben nem volt lehetőség ilyen jellegű eseményeket szervezni. 2023-ban a nehéz gazdasági helyzet sem könnyítette meg a bál megszervezését, hiszen a szokásos februári báli szezonban nem volt lehetőség arra, hogy a bál méltó helyet kapjon. Így végül 2023. május 13-ára esett a szervezők választása. Elmondható, hogy ez cseppet sem befolyásolta a résztvevők bálozó kedvét, hiszen a bálra minden jegy elkelt. Mivel a bál bevételének teljes összege a Gyermekeinkért, a Bobai Iskoláért és Óvodáért Alapítvány számlájára került befizetésre, lehetőség volt arra is, hogy támogatói jegy vásárlásával, illetve az alapítvány számlájára történő utalással támogassák a kezdeményezést, amellyel éltek is közösségeink tagjai. Mindemellett természetesen nem csak anyagi támogatásra volt szükség ahhoz, hogy a bál megvalósulhasson: a szervezés minden mozzanatában, az előkészítésben, kommunikációban, takarításban, díszítésben, lebonyolításban, a tombolafelajánlásokban is megszámlálhatatlan segítség érkezett a bál megrendezéséhez.

A bál védnökei voltak Dr. Hafenscher Károly, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának lelkészi elnöke, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati tanszékének vezetője és Abaffy Zoltán, a magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának nem lelkészi elnöke. A bál első perceiben Horváthné Görög Marianna, a Gyermekeinkért, a Bobai Iskoláért és Óvodáért Alapítvány kuratóriumának elnöke, majd a gyülekezet lelkészei köszöntötték a vendégeket. A bált Dr. Hafenscher Károly nyitotta meg, aki utalva a bál igei vezérfonalára utalva - …és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek. (Jn 16,22) - kiemelte, hogy Krisztus is arra biztat minket, hogy minden nehézségünk ellenére megéljük azt az örömöt, amelyet senki másban és senki más által nincs lehetőségünk, csak Krisztusban és Krisztus által. Az ilyen ünnepek arra biztosítanak nekünk lehetőséget, hogy megéljük azt is, hogy az evangélium, vagyis a jó hír, a Krisztusban eljött örömhír emberei vagyunk, és feladatunk az is, hogy közösségként éljünk és segítsük egymást, ez pedig igazi örömre ad okot.

A bálon fellépett a Herpenyő Zenekar, akik népi hangszereken népi zenét játszottak, majd Csórics Balázs színész előadása örvendeztette meg a közönséget, akinek előadásában verseket és jól ismert, közkedvelt dalokat hallhattunk, biztatva a közös éneklésre a közönséget. Az ezt követő néptáncbemutató táncosai a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola kötelékéből kerültek ki, és folytatják most is a néptánc művelését. A zenét a bálon a Halmosi Duó szolgáltatta a bálozók nagy örömére.

Hálásan köszönük minden és mindenfajta segítséget és támogatást a bál sikeres megrendezéséhez! Az alapítvány számlájára befizetett összegből reményégünk szerint nem csak az iskola és óvoda felszereltségét, hanem színes programokat is támogathat majd az alapítvány. Reménységünk, hogy a következő bálra is ugyanilyen lelkesedéssel készülhetünk! Adja Isten, hogy így legyen!

 

Németh Kitti

A képeket készítette: Szuh András

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács

Dominó Trans
Bethlen Alap
Nyitott ajtók
Cholnoky Kalendárium
Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány
Reményik
Szombathely Diakóniai Központ
Evangélikus Diakónia Magyarország
Evangelikus.hu
YS