Szépen csillog a „tabella”

Igazán örömteli eredményeknek lehet büszke gazdája a bobai Döbrentei Gábor Evangélikus Óvoda, Általános- és Művészeti Iskola. Az idén online formában megrendezett XXIX. Országos Evangélikus Hittanversenyen 31 diák kapott elismerést a fordulókon nyújtott teljesítményéért.

„Mi a példázat?” – erre a kérdésre a bobai evangélikus iskola diákjai már álmukból felkeltve is tudják a választ. Többen már a tavalyi, 2020-as versenyre is lelkesen, nagy erőbedobással készültek, ám az a verseny sajnos elmaradt. Természetesen amint meghallották, hogy az idei évben ugyanebben a témában indulhatnak, felcsillant a szemük, és lelkesedésük többeket is magával ragadott. 42 diák indult el – minden osztályból – az egyéni, 4 fordulós online versenyben. Február, március, április egy-egy szombatján idejüket, energiájukat nem sajnálva, a köztes időben pedig gyakorló feladatokat töltögetve az amúgy sem egyszerű online oktatás mellett végül 31-en teljesítették mind a 4 forduló követelményeit. Az első 3 alkalommal különböző felületeken teszt jellegű kérdéseket, párosítós feladatokat kellett kitölteniük a verseny témájául meghatározott példázatokkal kapcsolatban. A 3. forduló alkalmával még Az irgalmas samaritánus című példázat egyik szereplő bőrébe bújva levelet is kellett megfogalmazniuk, de szépen vették ezt az akadályt is, igazán szívhez szóló alkotások születtek, amelyeket a zsűri az elérhető maximumon túl pluszpontokkal is jutalmazott. Az utolsó, májusi fordulóra kreatív munkákkal kellett készülni, amelynek keretében lehetőség volt rajzot, makettet, fotót is készíteni. Többen éltek a lehetőséggel, és az otthon megformált makettekről videó formájában számoltak be, de szép számmal születtek rajzok és még egy digitális technikával létrehozott kép is. A pályamunkák beküldése után izgatottan vártuk – jómagam is, természetesen, talán még jobban, mint a gyerekek – az eredményeket. Szinte mindennapos kérdéssé vált, hogy „Kitti néni, tud már valamit?” vagy alsóban: „Ági néni, tudja már?” A lelkesedés aztán meghozta a gyümölcsét, igazán „fényesen csillogó” tabellát tudhat magáénak az iskola csapata. A bronz, ezüst és arany minősítésű oklevelek mellett többen kiérdemelték a kiemelt arany minősítést is, amely azt jelenti, hogy az egész versenyben kevesebb, mint 5 pontot vesztettek.

Személy szerint nagyon büszke vagyok minden versenyzőre, az elért eredményre, de főleg a megszerezett tudásra, amit közöse erővel és legfőképpen jókedvvel sajátítottunk el. Itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki a versenyzők mellé állt és valamilyen formában segített ebben a nem egyszerű, de mindent átszövő online helyzetben is!

Reménységünk, hogy jövőre csapatban is folytathatjuk!

Szeretettel gratulálunk!

 

Eredményeink:

BRONZ minősítést ért el:

Balhási Anna (6. o.)

Balogh Fruzsina (6. o.)

Döbrönte Levente (6. o.)

Kulman Kristóf (6. o.)

Cernák Richárd (7. o.)

Farkas Hanna (7. o.)

Pethő Márton (7. o.)

Szabó Flóra (7. o.)

 

EZÜST minősítést ért el:

Vajda Zselyke (1. o.)

Farkis Maja (2. o.)

Bóczi Natália (4. o.)

Nagy Zsóka (4. o.)

Páli Bence (6. o.)

Vass Dorina (6. o.)

Bogdán Dániel (7. o.)

Ponstein Leila (7. o.)

Sarlós Liliána (8. o.)

Zsoldos Patrik (8. o.)

 

ARANY minősítést ért el:

Zsigó Zora (1. o.)

Uránovics Luca (2. o.)

Horváth Aliz (4. o.)

Zsigó Zoé (4. o.)

Nagy Zsombor (5. o.)

Hujber Bálint (8. o.)

 

KIEMELT ARANY minősítést értek el:

Asbóth Luca (2. o.)

Horváth Csanád (2. o.)

Horváth-Bödecs Emília (2. o.)

Németh Enéh Zara (2. o.)

Szaniszló Roberta (4. o.)

Farkas Balázs Noel (6. o.)

Gáncs Nándor (8. o.)

Németh Kitti

 

 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács