A Rotary Club és David Miguel cserediák jégkrémet osztott a tanulóinknak

Kiss-Kocsis Ágnes a Szombathelyi Rotary Club elnöke és az idei tanév alatt Szombathelyen élő és tanuló cserediák, David Miguel Rayos látogatott el iskolánkba, hogy bemutassák és népszerűsítsék a Rotary nemzetközi cserediákprogramját, és minden tanulónak egy-egy finom, gyümölcsízű jégkrémmel kedveskedtek.

 A cserediákprogram keretein belül, az idei tanévben két szombathelyi középiskolás diáknak volt lehetősége egy teljes tanévre kiutazni egy - egy fogadó családhoz az Egyesült Államokba, illetve Tajvanra.

A kint tanuló diákok szombathelyi családjához pedig érkezett egy floridai és egy mexikói tanuló, Sam, illetve David. A külföldön tanuló szombathelyi diákok és az ide érkező vendég tanulók is Rotary által ellenőrzött családoknál laknak a tanév alatt.

A cél, hogy a helyi kultúrát és nyelvet is megismerjék, ezért Sam és David is magyar nyelvű osztályokba került és heti rendszerességgel vesznek részt külön, a klub által fizetett magyar nyelvórákon. A cél, hogy a tanév végére megismerjék kultúránkat és alap társalgási szinten értsenek és beszéljenek magyarul.

A diákokat, Kiss-Kocsis Ágnes elnök arra buzdította, hogy majd az általános iskola elvégzése után, bátran jelentkezzenek a Rotary cserediákprogramhoz.  Sikeres felvétel esetén a program lehetővé teszi a középiskolás diákok számára, hogy a világ 5 földrésze közül bármelyikbe eljussanak: ahol megismerkedhetnek az adott ország kultúrájával, a befogadó család szeretettel várja őket és családtagként tekint rájuk. A befogadó család valódi otthont nyújt, segít a beilleszkedésben, segít a kultúra, a hagyományok megismerésében és teljeskörűen gondoskodik a mindennapokról is.  A külföldön töltött tanév alatt, a diákok nem csak iskolai keretek közt gyarapíthatják tudásukat, hanem az adott ország nyelvét is elsajátíthatják.  

Kiss-Kocsis Ágnes elnök az alábbi gondolattal zárta a tájékoztatót:  „Kedves Diákok, ne feledjétek, a  Rotary nemzetközi cserediákprogramban család, barátok, élmények,  nyelvtanulás és megannyi  izgalmas kaland várhat Rátok.”

Kapcsolódó galéria

A Rotary Club és David Miguel cserediák jégkrémet osztott a tanulóinknak

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács