Élménynapon vettek részt diákjaink Pankaszon

A  Kronospan cégcsoport, a Falco Zrt. és a Szombathelyi Evangélikus Szeretetszolgálat Alapítvány egy interaktív, közösségi élményutazásra hívta öko iskolánkat az őszi Őrségbe , Pankaszra. Az 1.b és a 3.b osztály indult el egy napsütéses októberi napon, hogy betekintést, és egyben gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek a fa életútjának, megújulásának állomásain. A program keretében minden kisgyermek elültetett a kijelölt területre egy facsemetét. Elgondolkoztunk azon, hogy mi szükséges ahhoz, hogy ezekből a kis facsemetékből egyszer igazi erdő legyen. Hogyan változik meg ezzel a környezet, milyen hatással lesz az élővilágra, s a környék lakóira?! Izgalmas volt a beültetett csemetesor mellett állni, s azon morfondírozni, hogy vajon 10-20-50 év múlva mit látunk majd ezen a területen?

Az élménynapon a gyerekek több játékelemet is kipróbálhattak. Imádták az óriás malmot és jengát, az ugrálóvárakat, a versenyzés lehetőségét.

A 3.b osztály bizonyult az alsósoknak meghirdetett gyorsasági versenyen az elsőnek. Mindent vittek csapatban, és egyéni versenyzőként is. Nyereményük egy látogatás a Kámoni Arborétum és Ökoturisztikai Központba. Egyéni versenyben 3. helyezett lett Fodor Pál, 2. helyen végzett Gecse-Kálóczi Csongor, és a leggyorsabb légvár futó alsós kigyermek Magyar Zalán lett. Könyvutalvány nyereményüket büszkén vehették át.

Mint Örökös Ökoiskola köszönjük a cégcsoportnak a lehetőséget, mellyel hozzájárult tanulóink szemléletformálásához, teret adott a globális felelősségvállalásra, a fenntartható fejlődés szélesebb körű megismeréséhez.   

(a fotókat A Lux fotó-Benkő Péter készítette és a tanító nénik)

Kapcsolódó galéria

Pankasz

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács