Erdélyben járt a Berke néptánccsoport

Hatnapos erdélyi útról tért haza nemrégiben a Reményik iskola Berke csoportja, valamint a táncosokat elkísérő Szabó-legények.

A néptáncos növendékek a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön, valamint Kolozsváron vendégeskedtek, s a helyi „Kincskeresők” és „Bogáncs” néptáncegyüttesek révén igen barátságos fogadtatásban volt részük. Látogatásuk során három alkalommal színpadra is léptek a szombathelyiek (Sepsiszentgyörgy, Magyarléta, Kolozsvár), s az esti táncházakban közösen mulathattak vendéglátóikkal.

A táncosok utazásuk során látogatást tettek Vajdahunyad várában, megjárták a Baróti-hegység medvenyomokkal szegélyezett ösvényeit, végigjárták a Tordai-hasadékot, ellátogattak Torockóra, s természetesen megismerkedtek Kolozsvár legfőbb nevezetességeivel is. Erdély fővárosában felkeresték Reményik Sándor sírját a Házsongárdi temetőben, ahol megemlékeztek iskolánk névadójáról, s koszorút helyeztek el.
Az erdélyi élmények méltó lezárását jelentette a kalotaszegi Mérában tett látogatás, ahonnan a juhmérés hangulatát hozhatták útravalóul a fiatalok.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács