Miénk itt a tér!

- Az iskolában, a televízióban, a könyvtárban, a fürdőben és a moziban is jártak az olvasótáborosok az idén.

Az idei Olvasótábor a Miénk itt a tér címet viseli, utalva arra, hogy a táborozó gyerekek több hónapig nem láthatták egymást. Így a programok az újratalálkozás jegyében teltek hétfőn. Közösségi- és drámajátékokat játszottunk délelőtt, délután pedig izgalmas szellemi akadályversenyen mérhették össze tudásukat a csapatok. A hét folytatásában is színes programok vártak a gyerekekre.

Kedden kavicsfestéssel és szabadtéri közös játékokkal telt a délelőtt, majd ellátogattunk a Szombathelyi Televízió stúdiójába. A gyerekek megismerkedhettek a televíziós műsorkészítés eszközeivel, résztvevőivel, megtudhatták, honnan vezérlik a műsorokat és egy pillanatra híradós műsorvezetőkké válhattak.

Szerdán könyvtárlátogatásssal kezdtük a napunkat. A Berzsenyi Dániel Könyvtárban Zsigri Mária könyvtáros fogadott bennünket, egy papírszínházi előadást hallhattak a gyerekek, majd egy légykapó békát készítettek. Míg a munkákon száradt a festék elmerültek a könyvek betűi közé. Délután a csapatoknak ki kellett szabadulniuk az iskola hátsó épületének fogságából, betűrejtvények, tárgykeresők, találós kérdések, mozgásos és számfeladatok, valamint kódfejtés is várt a nebulókra. Mindeközben meg kellett találniuk egy-egy betűt is, ami a kulcsszót, s azzal együtt a kiszabadulást jelentette az épületből. Kint Pusztai Krisztina a Credo Rádió főszerkesztője várta a gyerekeket és készített interjúkat. A nagy forróságban igazán jó levezetése volt a napnak a vízibomba- és vízipisztolycsata az udvaron.

A csütörtöki napunkat a szentgotthárdi fürdőben töltöttük, igazi vízipockokká váltak a gyerekek.

Az utolsó napon elhozták és bemutatták kedvenc könyveiket a táborozók, majd activity játékkal zártuk az egész heti csapatversenyt. Délután a jetikölyökkel ellátogattunk az Everestre is, mozizással ért véget a tábor.

Napi ige

Nézz nyitott szemmel a te szolgádnak és népednek, Izráelnek a könyörgésére; hallgasd meg őket, valahányszor hozzád kiáltanak!

(1Kir 8,52)

Ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem.

(Jn 14,14)

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács