Kenus tábor (2024)

Iskolánk tanulóival július 8. és 13. között immár ötödik alkalommal vehettünk részt kenus táborban, a Szigetközben (Dunaszigeten a Cikolaszigeti-Kisvesszősi Kempingben).

Megérkezésünk után felépítettük sátrainkat majd megismerkedtünk a tábori élet szabályaival. A felszerelésünk (mentőmellény, evező) átvétele után elsajátítottuk a mentőmellény használatát és a kenuzás alapjait.

Mindezek után kenukba osztottuk diákjainkat és rövid szakaszokon gyakorolhatták azt, amit az oktatáson hallottak. A hajók legénysége innentől fogva már állandósult. Kialakultak a szerepkörök, hogy ki a kormányos, az első evezős és az evezősök.

A tavalyi évhez hasonlóan idén már a második napon megtartottuk az iskolai evezős ügyességi versenyünket. Ezen a napon ellátogatott a táborunkba Gregersen-Labossa György, egyházunk diakóniai bizottságának elnöke, aki részt vett egy kisebb túrán is velünk. Ezúton is köszönjük anyagi felajánlását, melyet az ügyességi verseny díjazására fordítottunk!

Ahogy múltak a napok, tanulóinkkal egyre több időt töltöttünk a Szigetközi Ágrendszerben és Dunasziget környékén. 

Elhajóztunk a Denkpáli hallépcsőhöz. Nagyobb túra keretében érintettük  a Kisvesszősi-Dunát, a Jakabi-Duna-ágat, a Barkási-Dunát, a Barkási-hídat, a Hajósülledt-ágat, a Fekete Frigyes-hídat, a Vörösfüzesi-ágat, a Csákányi-ágat, a Csákányi-bukót majd visszaérkeztünk a  Kisvesszősi Kempingbe. Eleveztünk Doborgazszigetre, ahonnan gyalog mentünk a Zátonyi szabad strandra, melyet fürdőzés követett. Közben vadvizeken, bukókon és elhagyatott mellékágakon haladtunk keresztül és ismerkedtünk a Szigetköz állat-és növényvilágával.

Felejthetetlen élmény volt az is, amikor a pénteki napon hatalmas viharra ébredtünk.  A kiszámíthatatlan időjárás miatt aznap csak egy kisebb túra valósulhatott csak meg, azonban az élmények mindezt kárpótolták.

Tanulóink felügyelet mellett minden nap fürödhettek a kempinghez tartozó Duna szakaszon. 

 A tábor utolsó estéjén régi hajós hagyomány szerint felavattuk az újdonsült evezősöket, első evezősöket és kormányosokat. Valamint idén új kategóriát is nyitottunk, amely szerint a hét folyamán legkevesebbet evező személy is avatásra került.

A tábori élet hagyományos részeire is nagy hangsúlyt fektettünk, volt gulyásfőzés, szalonnasütés és hamuban sült krumpli. Mint minden estét, az utolsót is tábortűzzel zártuk le. A táborban mindvégig vidám hangulat uralkodott.

A tábor megszervezéséért és lebonyolításáért köszönetet mondunk Soós Imre túravezetőnek, Asbóth Szabolcs táborvezetőnek valamint Porkolábné László Melinda és Nagy Balázs segítőknek, az utaztatás lebonyolításáért pedig a Lakos Ádám Evangélikus Szeretetszolgálatnak, Karakószörcsök, Kemenespálfa és Kamond községek Önkormányzatainak.

Bízunk abban, hogy tanulóinknak életre szóló élményt nyújtott ez a pár nap.

 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács

Dominó Trans
Bethlen Alap
Nyitott ajtók
Cholnoky Kalendárium
Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány
Reményik
Szombathely Diakóniai Központ
Evangélikus Diakónia Magyarország
Evangelikus.hu
YS