Iskolánk énekkara Sopronban

 

Áldott szolgálat a miénk. Isten kegyelméből hétről-hétre megszületik a csoda a Reményik iskola kivételes közösséget alkotó diákjainak torkából, szívéből. Munkájuk köszöneteképpen jutalomkirándulást szerveztünk Sopronba.

Énekkari kirándulásunk első állomása a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium volt, ahol Baráth Mónika igazgatóhelyettes asszony fogadott és kalauzolt minket.

Élményekben és meglepetésekben bővelkedett a Lukácsi Erzsébet és Simon Viktória tanárnők által vezetett laboróra, ahol gyerekeink látványos kísérleteket és végezhettek és hasznos ismeretekkel gazdagodhattak.

Az iskola bemutatása után egy rendhagyó énekórán vehettünk részt. Takács Andrea énektanárnő és a 10/A. osztály tanulóinak vendégei voltunk. Tanulóink és a gimnazisták korálok éneklésével „csiszolódtak össze”, iskolánk tanára Simkó Imréné látta el a kántori szolgálatot. Ezt követően énekkarosaink mini koncertjét hallgathatta a „nagyérdemű”, majd utána a Líceum zenekara mutatkozott be, akik autogram osztogatással még inkább a mieink szívébe lopták magukat. Találkozónk zárásaként Simon Attila iskolalelkész tartott áhítatot.

Ebéd után a dotto kisvonat „kalauzolt” bennünket Sopron belvárosában, majd elzarándokoltunk a soproni Evangélikus templomba, ahol imával és énekszóval adtunk hálát.

A gyerekek napjának az egyik fénypontja a különleges fagylaltozó következett, ahol saját maguk készíthették el fagylaltjuk díszítését.

Hálás köszönetünket fejezzük ki Sztrókay Edit tanárnőnek, aki áldozatos, önzetlen munkával szervezte, segítette egész napunkat és kivételes figyelmességével támogatta kirándulásunk sikerességét.

Köszönjük kísérőink Németh Mónika, Simkó Imréné és Kacziba Éva tanárnők támogatását.

Borsos Beatrix karvezető

 

 

 

 

 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács

Dominó Trans
Bethlen Alap
Nyitott ajtók
Cholnoky Kalendárium
Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány
Reményik
Szombathely Diakóniai Központ
Evangélikus Diakónia Magyarország
Evangelikus.hu
YS