Szólótáncfesztivál Szarvason

Az elmúlt hétvégén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Gyermek Néptáncosok Országos Szólótánc Fesztiváljának döntőjét, a Békés megyei Szarvason. Iskolánkat – s egyben Vas vármegyét – négy diákunk képviselte a jeles eseményen.

Országszerte mintegy 600 gyermek nevezett a kétévente megrendezésre kerülő fesztiválra, s a régiós válogatók után, közülük száztízen mutathatták be táncaikat a Cervinus Teátrum színpadán. A 9-15 esztendős gyermekek versenyprogramja rendkívül színvonalas műsort eredményezett: a pénteki napon a „kötelező táncok” sorát láthatta a hétfős zsűri és a közönség, melyben minden résztvevő a saját régiójának tánchagyományából választhatott; szombaton, a szabadon választott táncok bemutatóján pedig a teljes Kárpát-medence folklórkincse kivirágzott a kétperces produkciókban.

 

A Reményik Iskola néptánc tanszakát a Bölicze és Berbécs csoportok 2-2 táncosa képviselte. Molnár Luca és Pintér Dóra párosa vasi csárdással és ugróssal, valamint gömöri csárdással mutatkozott be a fesztiválon, Kádár Hunor és Paksa Bendegúz pedig vasi söprűtánccal és tápai olájossal állt színpadra. Büszkék lehetünk növendékeinkre, akik folklorisztikailag hiteles, rátermett, s élményszerű tánc-improvizációkkal öregbítették közösségünk jó hírét! Oktatóikkal: Fekete-Tóth Biankával, Kővári Rékával és Molnár Péterrel együtt értékes tapasztalatokat, s a Körös-holtágban való csobbanás élményét is magukkal hozták Szarvasról.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács

Dominó Trans
Bethlen Alap
Nyitott ajtók
Cholnoky Kalendárium
Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány
Reményik
Szombathely Diakóniai Központ
Evangélikus Diakónia Magyarország
Evangelikus.hu
YS